Het begon jaren geleden met 1 stier en 20 koeien die graasden in de weilanden rond Veurne. Vandaag vormt Belfurn Angus een Schotse enclave van meer dan 200 runderen in de Belgische polders, sinds jaar en dag met passie verzorgd en met liefde gekweekt door Patrick Vanderhaeghe.
100% Belgisch – 100% Aberdeen Angus – 100% ambachtelijk
BELFURN ANGUS VLEES VOL KARAKTER
Waarom het Aberdeen Angus ras?
een ras met een stamboom
puur in al zijn facetten
pure
KWEEK
De jongste kalveren worden twee keer per dag met de hand naar de uier van hun moeder gebracht terwijl volwassen dieren zich spontaan voeden met natuurlijke kruiden en grassen . Genietend van de zon en de omgeving grazen de runderen in de zomer vrij rond op de uitgestrekte weiden bachten de kupe. Zo slaan ze extra veel Omega 3 en Omega 6 vetzuren op. Het natuurlijke dieet wordt aangevuld met extra krachtvoer voor de perfecte vetaanzet.
Dieprood van kleur en fijndradig met een typische vetmarmering die tijdens het bakken gelijkmatig oplost: het geeft Belfurn Angus zijn typische malse beet en overvloedige smaak. Het sappige , gemarmerde vlees is een plezier voor elke liefhebber. Het is vlees vol karakter en vol smaak in elke vorm. Van filet pur, dunne lende, tussenrib, T-bone steak, côte à l’os tot authentiek bereide hamburger.
puur
GENIETEN
pure
SMAAK
Het is weinigen gegeven om uit te blinken in eenvoud, maar de smaak, de kwaliteit en het uitzicht van Belfurn Angus spreken voor zich. Zowel als dunne lende, filet pur, rib-eye of ambachtelijke hamburger vragen de kwalitatieve vleesstukken enkel een gepaste grill of bereiding. Terwijl chefs genieten van vrijheid en creativiteit met de bijgerechten voor een maximaal wow- effect, proeven gasten van een heerlijk stuk vlees van Belgische bodem. Dat is écht puur genot.
Patrick Vanderhaeghe is de derde generatie rundskweker. Geïnspireerd door de ervaring van zijn familie, de uitzonderlijke kwaliteiten van Abderdeen Angus en de bijzondere uitstraling van de donkere koppen introduceerde hij meer dan 10 jaar geleden het ras in België. Vandaag zijn de dieren niet meer weg te denken uit de vlakke weilanden van de Westhoek. De intensieve kweek met vrije loop, extra krachtvoer en individuele aandacht zorgt voor een uitzonderlijke kwaliteit van een van de beste rundveerassen ter wereld.
pure
KWALITEIT
Hof Belfurn Angus ‘s Heerwillems 15 BE-8630 Veurne T.: 02 245 46 47 info@belfurnangus.be
TROTSE ROOTS
Waarom Belfurn Angus beter is
LEVE DE ZOMER In de zomer genieten de runderen dag en nacht van de buitenlucht voor een rijpere en nog vollere smaak van het vlees. Enkel in de wintermaanden verblijven ze op stal. MAKKELIJK HERKENBAAR Belfurn Angus runderen herken je makkelijk aan hun kleine, gedrongen hoornloze kop. Hun gladde, egale vacht en korte benen zijn van ver herkenbaar. VRIENDELIJKE INBORST Kom gerust dichter. Belfurn Angus runderen zijn nieuwsgierig en zeer gemoedelijk. Ze doen geen vlieg kwaad. VOLGZAME DIEREN In groep sta je sterker. Dat geldt zeker voor de Belfurn Angus kudde. De koeien zijn rustig en voelen zich best als ze samen zijn. NATUURLIJKE KWEKERS Aberdeen Angus runderen worden natuurlijk bevrucht en geboren. Ze kalveren erg makkelijk en worden vaak gebruikt om te kruisen met andere rassen.
Verkoop Black Angus stieren
Mooi gespierde dekstieren Belfurn Angus te koop klaar voor de kweek! Leeftijd tussen de 24-30 maanden. Afkomstig van een stier uit het Schots Kasteel Ballindallo waar de Aberdeen Angus is ontstaan. Gekweekt op het Belfurn Angus Hof door de familie Vanderhaeghe. Voor meer info: patrick@goodmeat.be of arnold@goodmeat.be
VERKOOP CONTACT NL FR